Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

EFOP-1.5.3
Térségi együttműködés a humán szolgáltatások fejlesztéséért projekt hírei

Befejeződött Füzesgyarmat Város Önkormányzat, mint Főpályázó, „Térségi együttműködés a humán szolgáltatások fejlesztéséért” elnevezésű projektje Füzesgyarmaton és térségében, amelyben az Ösvény Esélynövelő Alapítvány, mint konzorciumi partner az alábbi projektelemeket valósította meg.

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány 2018. február 1.-2020. február 1. között a projekt során főként az érintett 5 településen bármely okból hátrányos - és a halmozottan hátrányos helyzetű lakosságnak, valamint munkáltatóknak biztosított különböző szolgáltatásokat.

A projekt megkezdésekor 200 fő aktív és inaktív célcsoporttag részére Egyéni Fejlesztési Terv készült az 5 településen (Füzesgyarmat, Bucsa, Darvas, Tarhos, Kertészsziget). Az Egyéni Fejlesztési Tervek elkészítésének célja volt a munkát keresők munkavállaláshoz szükséges egyéni fejlesztendő területeinek és a fejlesztéshez szükséges konkrét lépések meghatározása, a munkaerő-piaci elhelyezkedési esélyeik növelése érdekében. Az így elkészült Tervben rögzítésre kerültek a fejlesztendő területek, melyek megvalósításának nyomonkövetése 3 havonta dokumentálásra kerültek.

Ebből a 200 fő célcsoporttag közül 150 fő került be az 5 településről a Mentori programba, ahol egy mentor a program ideje alatt a munkahelyre beilleszkedőket segítette a munkaerőpiacon való tartós megmaradásban és az élet egyéb területein a személy számára megjelenő elakadási pontokon.

A projekthez kapcsolódóan megszervezésre került két, a munkarő-piaci szereplők részére bemutatkozási lehetőséget biztosító állásbörze, amelyek az érdeklődő munkakeresőknek segítséget nyújtottak abban, hogy az őket érintő lehetőségeikről tájékozódjanak, optimális esetben meg is találják a nekik megfelelő munkalehetőséget.

Az elkészült Egyéni Fejlesztési Tervek alapján a célcsoporttagok részére az EFT-nek megfelelő munkaerőpiaci képzéseket szerveztünk meg, ahol az 5 településről 159 fő vett részt Álláskeresési és munkaerőpiaci-, Reintegráló- és Felkészítő tréningen. A tréningek megtartására Füzesgyarmaton került sor. A képzések célja volt, hogy a résztvevők az elsajátított képességek, készségek és kompetenciák birtokában sikeresen jelenhessenek meg a munkaerő-piacon, valamint a munkahelyen való tartós megmaradáshoz szükséges kompetenciák kialakításában is segítséget nyújtott.

A projekt ideje alatt négy alkalommal valósítottunk meg a helyi közösségekben való szerepvállalásra felkészítő rendezvényt Füzesgyarmaton, melynek célja volt egyrészt a kulturális intézményrendszer felkészítése a közösségfejlesztési folyamatok támogatására, másrészt a civil szervezetek felkészítése a helyi közösségek szervezésével kapcsolatos tevékenységekre.

Szintén négy alkalommal szerveztünk szemléletformáló rendezvényeket Bucsa, Tarhos, Füzesgyarmat, Kertészsziget településeken a potenciális munkáltatók számára annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatása emelkedjen.

A projekt megvalósítása alatt jogi tanácsadási szolgáltatást biztosítottunk a célcsoport részére a településeken, ahol jogász segítségét vehették igénybe válás, gyermekelhelyezés, gyermektartási, illetve egyéb gyermekekkel kapcsolatos vitás ügyekben, munkaügyi, gazdasági stb. esetekben, beadvány szerkesztésében, keresetlevelek megfogalmazásában.

45 fő célcsoporttag bevonásával 3*5 napos Életvezetési tréninget valósítottunk meg. A tréningen a munkavállalást és munkában maradást segítő életviteli kérdések kerültek feldolgozásra.

A projekt befejezéseként három Innovatív program került kidolgozásra a mélyszegénységben élők, romák, valamint a hátrányos helyzetbe került emberek integrációjának támogatására, és az őket segítő szervezetek hatékonyságának javítására vonatkozóan.

2020. február 21.

________________________________________________________________________

Projekt címe: „Térségi együttműködés a humán szolgáltatások fejlesztéséért”

Projekt azonosítószám : EFOP-1.5.3-16-2017-00026


Főpályázó: Füzesgyarmat Város Önkormányzata

Konzorciumi tagok:

  • Bucsa Község Önkormányzata
  • Darvas Község Önkormányzata
  • Kertészsziget Község Önkormányzata
  • Tarhos Község Önkormányzata
  • Ösvény Esélynövelő Alapítvány
  • Szeghalom Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény

Szerződött támogatás összege: 250.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt 2018. február 1-én vette kezdetét. Az Európai Uniós támogatás segítségével megvalósul a településeken lévő humán közszolgáltatásokban jelentkező szakemberhiány enyhítése, a hátrányos helyzetű csoportok felkészítése a foglalkoztathatóságra, a települések megtartó képességének erősítése, az egészségtudatosság növelése. A projekt során főként a bármely okból hátrányos - és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek, fiataloknak, felnőtteknek és azok családjaiknak biztosított a széles körű lehetőség a képességeik és értékeik feltárására, átadására, megértő közösségbe tartozásra.

A két éves időtartam alatt többek között egészségnap, diplomamentő program, futópálya felújítása, színházi esték, fiatalok közösségépítése, jó gyakorlatok megismerése utazások szervezésével, önfoglalkoztató egyéni vállalkozások indítását segítő program, egészségfejlesztést célzó programok, sportokat népszerűsítő hetek, nyári kulturális/sport/szabadidős programok, ösztöndíj program, közösségszervező foglalkoztatása, számítástechnikai felhasználói szintű képzés, ifjúsági film- és könyvklub fog megvalósulni, összhangban a települések igényeivel.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. év 01. hó 31. nap

____________________________________________________________________



 


Névnap

Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________



NYERTES PROJEKTJEINK:



http://osveny.hu/images/efop.jpg



Konzorciumban megvalósuló projektek: