Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

1%

Ha Alapítványunk tevékenységeit, célkitűzéseit Ön is fontosnak tartja,

támogassa adója 1%-ával szervezetünket!

Adószámunk: 18381810-2-04

Tisztelettel köszönjük a kuratórium nevében.

____________________________________________________________________________


Köszönjük mindazoknak, akik az elmúlt években és ebben az évben is szervezetünk részére ajánlották fel adójuk 1%-át!

22. éve működő Alapítványunk Civil Irodát működtet Füzesgyarmaton, ahol irodai szolgáltatásokkal, kedvezményes árakkal várjuk a lakosságot, ügyfeleinket, civil szervezeteket.


A felajánlásokból befolyt 1% összegét a Civil Iroda tevékenységeinek folyamatos működtetésére,eszközbeszerzésre, valamint alapvető működésünk biztosítására fordítjuk.


Szervezetünk szívesen veszi magánszemélyek, vállalkozók 1%-os felajánlását. Ha Alapítványunk célkitűzéseit, további munkánkat szeretné támogatni, ajánlja fel adója 1%-át szervezetünknek!

Tisztelettel köszönjük a kuratórium nevében.

_______________________________________________________________________


FONTOS INFORMÁCIÓK AZ 1%-RÓL!


Mire használhatja fel a szervezet a kapott 1%-ot?

• Közcélú tevékenységre (szervezet létesítő okiratában alaptevékenységként meghatározott)
•  Működésre (együttes összege az évente kiutalt költségvetési támogatás 30%-át nem haladhatja meg) Különösen az alábbiak vehetők figyelembe:
–   Bérköltség
– Székhely, működési hely − kivéve, ha az valamely alapító, tag, vezető tisztségviselő, alkalmazott vagy ezek közeli hozzátartozójának magánlakása is egyben − fenntartásával és működtetésével kapcsolatos költségek; (különösen az ingatlan bérleti díja és a kedvezményezettet terhelő közműdíjak)
–   Postaköltségek, telefon-, internetszolgáltatás alapdíja (kommunikációs költségek)

Az egyszázalék gyűjtése/fogadása

2012-ben a törvény értelmében 1%-ot felajánlani annak a civilszervezetnek lehet, mely legalább 2 éves (azaz 2010. január 01. előtt alakult meg hivatalosan). Közhasznú szervezet esetében, melyek legalább 1 éves működés (ebben az évben még az átmeneti rendelkezés értelmében, ez azon szervezetekre vonatkozik, melyek kimelten közhasznúként lettek eredetileg bejegyezve) szükséges (azaz 2011. január 01. előtt jegyezték be). Figyelem! Az új civil törvény értelmében megszűnik a kiemelten közhasznú jogállása a civilszervezeteknek!

A civilszervezeteknek NEM szükséges előre bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (volt Apeh) felé, hogy 1% gyűjtésére jogosultak!

A rendelkezés

A civilszervezetek és a törvényben nevesített intézmények javára a 11 jegyű adószámmal, az egyházak, vagy a Kiemelt Költségvetési Előirányzat javára 4 jegyű technikai számmal lehet rendelkezni.

A civilszervezetek számára az adófizetők az adócsomag részét képező nyilatkozaton, vagy egy külön papírlapon rendelkezhetnek, de semmi akadálya sincsen annak, hogy a civilszervezet előre kitöltött nyilatkozatot, nyomtatványt adjon potenciális támogatójának. A rendelkező nyilatkozatok beadási határideje:

  • február 15. egyszerűsített adóbevallást választók (de az 1%-os nyilatkozat utóbb is utánküldhető május 21-éig!)
  • február 27. egyéni vállalkozók
  • május 21. önadózók

Aki a munkáltatójának adja le a nyilatkozatát, annak a munkáltató által kijelölt időpontig kell odaadnia a nyilatkozatot, de idén is igaz, hogy ha valaki ezt elfelejti, vagy kicsúszik valamelyik határidőből, akkor május 21-éig bárki elküldheti egy külön borítékban is a nyilatkozatot. A nyilatkozat letölthető INNEN.

Jogosultság az 1%-ra

Amennyiben egy civilszervezet számára 1%-os felajánlás érkezik, a NAV arról tájékoztatást küld a szervezet számára, és felszólítja, hogy nyilatkozzon arról a NAV honlapjáról letölthető adatlapon, hogy az 1% kiutalására jogosult.

Az 1% felhasználása

Amennyiben az adófizető fölajánlotta 1%-át, és az NAV-tól nem kapott olyan értesítést, hogy valamilyen okból nem tudták érvényesíteni felajánlását, akkor 1%-a eljutott a célszervezethez. A civilszervezetek a kapott 1%-ot alapvetően cél szerinti tevékenységükre, de az összeg 30%-át működési költéseikre is fordíthatják. A kapott 1%-ot egy bizonyos ideig (max. 3 év) tartalékolhatja is a szervezet. 2009-től a civilszervezeteknek már nem sajtóközleményben, hanem egy, a NAV oldaláról letölthető adatlapon kell nyilatkozniuk arról, hogy mire használták fel az 1%-ot.

Forrás: nonprofit.hu



 

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________



NYERTES PROJEKTJEINK:



http://osveny.hu/images/efop.jpg



Konzorciumban megvalósuló projektek: