Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

TÁMOP 5.3.8
Megváltozott munkaképességűek alapvető képzése

SAJTÓKÖZLEMÉNY


BEFEJEZŐDÖTT - a megváltozott munkaképességűek képzése

2015. augusztus 31-én befejeződött az Ösvény Esélynövelő Alapítvány TÁMOP-5.3.8-A2-13/1-2013-0006 projekt keretében megvalósított képzése, ahol az Alapítvány rehabilitációs foglalkoztatásban részt vevő munkavállalói (20 fő) „Munkavállaláshoz szükséges alapvető képzésen” vettek részt 6 hónapon keresztül.

A 20 modulból álló képzés célja volt: a munkatársaink tranzitálhatóságra történő felkészítése, azaz a munkavállaláshoz szükséges készségeik kerültek fejlesztésre. A képzés kifejezetten rehabilitációs alapokon nyugvó, a munkavállalást elősegítő, elméleti, valamint egyéni és kiscsoportos interaktív érzékenyítő (gyakorlati) elemeket tartalmazó egységcsomag. A képzés elősegítette a résztvevők személyiségének fejlesztését, stressz- és konfliktus-kezelését, a reális önértékelés kialakítását. Megtanította őket a csoportos munkavégzés törvényszerűségeire, előnyeire, nehézségeire, érzékennyé tette őket egymás eltérő tulajdonságaira. Fejlesztette a beilleszkedés, az alkalmazkodás és az önálló ügyintézés képességeit, viselkedés-elemeit.

TANÚSÍTVÁNYOK ÁTADÁSA:


EGYÉNI BESZÉLGETÉSEK:

KÉPZÉS KÖZBEN:



ELINDULT! - a 20 modulból álló képzéssorozat

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány támogatást nyert a TÁMOP-5.3.8.A2-13/1-2013-0006 kódszámú „A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése az Ösvény Esélynövelő Alapítványnál” című projekt lebonyolításához. A projekt célja, az alapítványnál foglalkoztatott 20 fő megváltozott munkaképességű személy tranzitálhatóságának javítása, nyílt munkaerő-piacra történő visszavezetésének segítése, aktivitási és foglalkoztatási esélyeik javítása speciális kompetencia- és készségfejlesztés, valamint képzési lehetőségek biztosításával.

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány, mint rehabilitációs foglalkoztatást végző szervezet, fel kell készüljön a tranzitfoglalkoztatás által meghatározott foglalkoztatáspolitikai irányoknak való megfelelésre: dolgozóit a nyílt munkaerő-piac felé kell orientálni és felkészíteni az új kihívásokra.

A program során 35 fő számára készült kompetencia felmérés, ebből 20 fő került be a programba. A 20 modulos képzés 2015. március 02-án indult és 2015 szeptember 01-.ig tart. A képzésen a munkatársaink munkaidőben vesznek részt.

A képzés célja: a munkatársak tranzitálhatóságra történő felkészítése, azaz a munkavállaláshoz szükséges készségeik kerülnek fejlesztésre. A képzés kifejezetten rehabilitációs alapokon nyugvó, a munkavállalást elősegítő, elméleti, valamint egyéni és kiscsoportos interaktív érzékenyítő (gyakorlati) elemeket tartalmazó egységcsomag. A képzés elősegíti a résztvevők személyiségének fejlesztését, stressz- és konfliktus-kezelését, a reális önértékelés kialakítását. Megtanítja őket a csoportos munkavégzés törvényszerűségeire, előnyeire, nehézségeire, érzékennyé teszi őket egymás eltérő tulajdonságaira. Gyakoroltatja és fejleszti a beilleszkedés, az alkalmazkodás és az önálló ügyintézés képességeit, viselkedés-elemeit. A képzés kiegészül személyre szabott egyéni beszélgetésekkel.

A képzés helyszíne: 5525 Füzesgyarmat, Klapka u. 33. az Alapítvány Integrált Szociális Intézménye.

A pályázat lebonyolításához beszerzésre kerültek informatikai eszközök és irodabútorok.



SAJTÓKÖZLEMÉNY


 


Névnap

Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________



NYERTES PROJEKTJEINK:



http://osveny.hu/images/efop.jpg



Konzorciumban megvalósuló projektek: