Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

NYERTES FOGLALKOZTATÁSI PROGRAM

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány Európai Uniós támogatást nyert a TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0052 kódszámú „Innovatív, kísérleti foglalkoztatási program megvalósítás az Ösvény Esélynövelő Alapítványnál” című projekt lebonyolításához. Projektidőszak: 2014.03.01-2015.11.30.

A projekt célja:

Az Innovatív kísérleti foglalkoztatási program keretében 48 fő szakképzéseit valósítjuk meg, ezáltal az alábbi szakmához juttatjuk a megváltozott munkaképességű személyeket:

-      ECDL Start számítástechnikai képzés

-      Textiltermék-összeállító OKJ-s szakképzés,

-      Fröccsöntő OKJ-s szakképzés

Békés megyében a megváltozott munkaképességű emberek szinte egyetlen létfenntartási lehetősége a hozzánk hasonló védett foglalkoztatók további biztonságos működtetése. A megváltozott munkaképességű munkanélküliek sikeres újra-elhelyezkedéséhez meglévő képességeik gyakran kevésnek bizonyulnak, s a hosszú munkanélküliség alatt korábbi ismeretük, szaktudásuk is jelentősen veszít értékéből, ezért a képzésnek, fejlesztésnek ebben a körben kitüntetett szerepe van. Ugyanakkor nem kétséges, hogy ez a csoport a képzés előkészítésében, a megfelelő szakirány megkeresésében nagyobb figyelmet igényel, és vannak közöttük olyanok is, akik csak speciális, egészségkárosodásukhoz, fogyatékosságukhoz alkalmazkodó tanfolyamokon tudnak részt venni. A modern rehabilitáció alaptétele, hogy a sérült emberek elsősorban integrált képzésbe kapcsolódjanak be.

A projekt elsődleges célcsoportját a megváltozott munkaképességű személyek alkotják, akik rehabilitációs foglalkoztatásban vesznek rész.

A térségben a Békés Megyei Kormányhivatalon kívül nincs a megváltozott munkaképességűeknek célzott munkaerő-piaci szolgáltatás, ezért az Ösvény Esélynövelő Alapítvány új szolgáltatásként építi ki az álláskereséshez kapcsolódó kompetenciák fejlesztésének nem formális tanulási formákban történő átadását, a munkavállalásra való felkészítést, és a munkaerő piaci tanácsadási szolgáltatásokat. A munkaerő-piaci szolgáltatás egyfelől külső szolgáltató által bonyolított álláskeresési és motivációs csoportokból, másfelől a mentoraik által nyújtott egyéni tanácsadásból, harmadrészt az Alapítvány által biztosított klubfoglalkozásokból tevődik össze.

A célcsoport képzéséhez kapcsolódóan, a képzési tantermek felszerelését (asztalok, székek), az informatikai eszközök beszerzését (számítógépek), a varrodai tanműhely kialakítását (varrógépek, egyéb eszközök: próbababa, méteráru, munkaruha alapszövet, cérna, gombok) a fröccsöntő képzés szakmai gyakorlatához szükséges anyagok, felszerelések beszerzését, (műanyag granulátum, mester keverék, munkavédelmi bakancs, védőkesztyű, védőszemüveg, köpeny, zajvédő füldugó) a projektből valósítjuk meg.

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány, mint szociális foglalkoztatást végző szervezet, fel kell készüljön a tranzitfoglalkoztatás által meghatározott foglalkoztatáspolitikai irányoknak való megfelelésre: dolgozóit a nyílt munkaerő-piac felé kell orientálni és felkészíteni az új kihívásokra – ennek érdekében dolgoztuk ki a fent részletezett szolgáltatásokat.

Végeredményben olyan komplex kapacitás- és szolgáltatásfejlesztés valósul meg, amelynek segítségével a megváltozott munkaképességű emberek biztonságos foglalkoztatása növekszik és lokális szinten több szolgáltatáshoz juthatnak. A vásárolt szolgáltatások révén olyan többlettudás emelődik be a projektbe, amely az Ösvény Esélynövelő Alapítvány szolgáltatásait korszerűbbé teszi, minőségét javítja.


 

Névnap

Ma 2024. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________



NYERTES PROJEKTJEINK:



http://osveny.hu/images/efop.jpg



Konzorciumban megvalósuló projektek: