Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

NFSZK 2020
AZ NFSZK2020 PÁLYÁZAT HÍREI PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

NFSZK 2020

„Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása”

FOGLALKOZTATÁS2020

______________________________________________________________________________

BEFEJEZŐDÖTT az Alapítvány FOGLALKOZTATÁS2020 "Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása" című projektje.

A projekt során Toborzást tartottunk, ahova vártuk a megváltozott munkaképességű személyek jelentkezését. A Toborzó napon a jelenlévők tájékoztatást kaptak a projektről. Ismertetésre került, hogy a 6 hónapos tervezett foglalkoztatás során milyen munkafolyamatok elvégzését szükséges elsajátítani, valamint milyen általános feladatok elvégzése szükséges. Így mindenki információt kapott arról, hogy milyen alapvető elvárásoknak kell megfelelni a projektbe való bekerüléshez, a 6 hónapos foglalkoztatáson való részvételhez.

Beszerzésre kerültek a munkavégzéshez szükséges eszközök.

A Toborzást követően a megjelentek közül kiválasztásra került az a 15 fő megváltozott munkaképességű személy, akik részt vettek az Álláskeresési-, Reintegráló- és Felkészítő tréningeken, majd 6 hónapon keresztül, 2021.07.01-2021.12.31-ig rehabilitációs foglalkoztatásban részesültek az Alapítványnál.

Tapasztalat:

Az elmúlt 15 év alatt végzett rehabilitációs foglalkoztatás során olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy a nyíltpiaci munkáltatók nem minden esetben vannak felkészülve megváltozott munkaképességű személyek fogadására, foglalkoztatására. Azt tapasztaltuk, hogy „nem éri meg” velük foglalkozni, betanítani, kialakítani a megfelelő munkakörülményeket, inkább fizetik a munkáltatók a rehabilitációs hozzájárulást.

Mivel Alapítványunk rehabilitációs üzemeiben már bebizonyosodott, hogy a megváltozott munkaképességű személyeket kis beruházással is hatékonyan bele lehet vezetni a termelői folyamatokba, a készségeket a munkaköri követelményekkel megfelelően össze lehet illeszteni. A megváltozott munkaképességű emberek részfeladatok elvégzésére kiválóan alkalmazhatók.

Eredmény:

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány és a munkáltató partner együttműködésével a projekt eredményeként a 15 főből 8 fő megváltozott munkaképességű személy talált új munkahelyet és helyezkedett így el a nyílt munkaerőpiacon. Valamint 7 fő foglalkoztatását továbbra is biztosítja az Alapítvány 2022. január 1-után is.

Projektünk a civil szféra és gazdasági szereplők hatékony együttműködésével munkáltatói igényekre reagált.

A befejeződött pályázat hozzájárult az Alapítvány egyik alapvető céljához, a megváltozott munkaképességűek fejlesztéséhez, foglalkoztatásuk, munkaerőpiaci reintegrációjuk elősegítéséhez.

Köszönjük a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatását.

2022.01.05.


FIGYELEM!!!! TOBORZÁS!!!!



2021.04.10.

Az Emberi Erőforrás Minisztérium döntése alapján támogatásban részesült az Alapítvány FOGLALKOZTATÁS2020 "Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása" című projektje.

Jelen pályázat lehetőséget nyújt az Alapítvány részére, hogy egyik alapvető célját, a megváltozott munkaképességűek fejlesztését, foglalkoztatásukat, munkaerőpiaci reintegrációjukat elősegítése. 14 éve Akkreditált foglalkoztatóként feladatunk a célcsoport munkaerőpiaci integrációjának elősegítése. Nyílt-piaci szereplők szemléletformálása elengedhetetlen.

Alapítványunknak akkreditált foglalkoztatóként alapvető feladata, a rehabilitációs üzemeiben foglalkoztatott megváltozott munkaképességű személyek készség-, és képességfejlesztése, munkaerőpiaci programokba való bevonása, elősegítve így a rehabilitációs foglalkoztatás célját: azt, hogy nagyobb eséllyel tudjanak elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon.

Projektünk megvalósításával is ezen a szemléleten kívánunk változtatni.

Az Együttműködő 2 nyílt-piaci munkáltató igényeire reagálva, velük egyeztetve, igény mutatkozott az általuk végzett tevékenységekhez, olyan szakképzést nem igénylő munkavállalók alkalmazására, akik  a betanított munkánál magasabb szintű, minőségi, figyelmet és precizitást igénylő munka elvégzésére alkalmasak.

Projektünk a civil szféra és gazdasági szereplők hatékony együttműködésével munkáltatói igényekre reagál.

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány és a munkáltató partner együttműködésével a projekt eredményeként 8 fő megváltozott munkaképességű személy talál új munkahelyet.

A 8 fő megváltozott munkaképességű személy munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedése a projekten túlmutató hatást eredményez.


Projektelemek:

1. Toborzás / Kiválasztás

    2. Reintegráló tréning biztosítása 15 fő részére

    3. Felkészítő tréning biztosítása 15 fő részére

    4. Álláskeresési tréning biztosítása 15 fő részére

    5. Eszközbeszerzés a gyakornoki munka végzéséhez

      6. Munkagyakorlat biztosítása 15 fő részére 6 hónapon keresztül

        7. 8 fő elhelyezése az Együttműködő partnereknél


        Megvalósítás időszaka:

        2020.10.01.-2021.12.31.

        A Megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációját elősegítő programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatta.






         


        Névnap

        Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

        Támogatóink


        Megváltozott munkaképességű munkavállalók

        közreműködésével létrejött termékek.


        www.segitovasarlas.hu

        ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

        ______________________________



        NYERTES PROJEKTJEINK:



        http://osveny.hu/images/efop.jpg



        Konzorciumban megvalósuló projektek: