FacebookDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Január elsejétől bővül az ellátásra jogosultak köre

A parlament által december végén elfogadott jogszabály módosítás a megváltozott munkaképességűeknek kedvez, január elsejétől bővül az ellátásra jogosultak köre.

A Magyar közlöny 213. számában  megjelent a 2013. évi CCXXV. törvény, amely 2014. január 1-től módosította a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvényt.

TÖRVÉNY

"Sokakat érint ez az új szabály, főként olyan 45 és 60 év közötti személyeket, akik mindvégig dolgoztak, több éves, évtizedes biztosítási idővel rendelkeznek, de lebetegedtek, nem tudtak munkát vállalni, és öt éven belül nem rendelkeznek a szükséges biztosítási idővel.

A kérelmet  a lakóhely szerint illetékes megyei kormányhivatal rehabilitációs szakigazgatási szervénél (5600 Békéscsaba, Luther u. 3.), az erre rendszeresített nyomtatványon lehet kérelmezni személyesen vagy postai úton, de a nyomtatványok leölthetőek az alábbi oldalon http://www.bekeskh.hu/rszsz-tajekoztato-anyagok illetve ügyfélszolgálaton személyesen is.

Dr. Szarka Anikó, igazgató RSZSZ - Békéscsaba"

forrás: www.hir6.hu

 

Névnap

Ma 2019. szeptember 15., vasárnap, Enikő és Melitta napja van. Holnap Edit napja lesz.

Támogatóink

Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________

NYERTES PROJEKTJEINK:http://osveny.hu/images/efop.jpgKonzorciumban megvalósuló projektek: