FacebookDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Rehabilitációs kerekasztal 2014.05.15.

A Békés Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve 2014. május 15. napján rendezte meg Rehabilitációs Kerekasztal rendezvényét a Békés megyei Kormányhivatal Tomcsányi termében.
Legtöbb szó a szakmai aktualitásokról esett.

Az eseményen részt vettek a megye jelentősebb munkáltatói, szolgáltatói, akik megváltozott munkaképességű személyekkel foglalkoznak, illetve képviseltette magát az NRSZH is. A rendezvény célja egymás munkájának, tevékenységének megismerése és olyan közös javaslatok megfogalmazása, módszertan kidolgozása volt, mely elősegíti a megváltozott munkaképességűek foglalkozási rehabilitációját.

A megváltozott munkaképességű személyek minél nagyobb arányú foglalkoztatása, társadalmi integrációjuk elősegítése valamennyiünk közös érdeke, ezért a szervezők fontosnak ítélték, hogy egymás ötleteit, álláspontját egy kerekasztal-beszélgetés keretében megismerjék és tevékenységüket összehangolják. A cél közös, ezért  semmiképpen nem riválisként, hanem egymás munkáját segítve, az ügyfeleik személyes igényeit figyelembe véve, egymást erősítve kell egymásra tekinteniük és együtt tevékenykedniük – hangoztatták.

Mint ismeretes, 2012-ben jelentős átalakítások történtek  a megváltozott munkaképességű személyek ellátási és intézményi rendszerében. Az eddigi, közel 20 fajta ellátást két ellátási fajta váltotta fel és  valamennyi megyében megalakultak a rehabilitációs szakigazgatási szervek. A szervezet létrehozásával gördülékenyebbé vált az ügyintézés és egy komoly szemléletváltás következményeként előtérbe került a foglalkoztatási rehabilitáció. A régi, betegségközpontú megközelítést felváltotta a megmaradt képességekre való koncentrálás és elsődleges feladattá és elvárássá vált a megváltozott munkaképességű személyek társadalmi aktivitásának helyreállítása.

Dr. Szarka Anikó igazgató a Békés Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének 2013. évi eredményeit vette sorra. Dr. Dorogi Rajmund osztályvezető a Békés Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének működéséről és jó gyakorlatairól beszélt. Lengyel Zoltán, az NRSZH TÁMOP 1.1.1. szakmai vezetője a projektet mutatta be. Dorogi Ramóna arról adott számot, hogy a TÁMOP 1.1.1. projekt 2013-ban milyen téren lépett előre Békés megyében.

Ezek után a Békés megyében működő szolgáltatók, munkáltatók képviselői mutatkoztak be: Gubucz Ágnes (Equest Sport Közhasznú Alapítvány); Nelhübel Henriette (Mécses Szolgáló Közösség Egyesülete); Ács Edina (Béthel Alapítvány); Hegedűs Zsolt (Ösvény Alapítvány).


forrás: kormanyhivatal.hu


 

Névnap

Ma 2020. július 11., szombat, Nóra és Lili napja van. Holnap Izabella és Dalma napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________NYERTES PROJEKTJEINK:http://osveny.hu/images/efop.jpgKonzorciumban megvalósuló projektek: