FacebookDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Hírek
ÚJ NYERTES PROJEKT!

ELINDULT!!! – „TÁMASZ – Családsegítő program sorozat az Ösvény Esélynövelő Alapítványnál”

A 2017. március 24-én megtartott Nyitórendezvénnyel elindult az Ösvény Alapítvány EFOP-1.2.1-15-2016-00813 számú TÁMASZ – Családsegítő program sorozat az Ösvény Esélynövelő Alapítványnál” című programja.

Bővebben:

2017.03.24.

 
ÚJ ÜZEMET NYITOTTUNK MEZŐBERÉNYBEN

A mezőberényi önkormányzattal együttműködve újabb Rehabilitációs üzemet nyitott az Alapítvány Mezőberényben.

A beruházás eredményeként 31 fő megváltozott munkaképességű személy részére tudunk új munkahelyet teremteni, ahol - jelenleg - papírzsák ragasztását végzik.

2016.10.01.


 
ÚJ ÜZEMRÉSSZEL BŐVÜLT A FÜZESGYARMATI REHABILITÁCIÓS ÜZEM

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Munkahelyteremtő támogatásával új üzemrésszel bővült az Alapítvány füzesgyarmati rehabilitáció üzeme.

A pályázatnak köszönhetően a régi üzemrész elbontásra került, helyére új, korszerű, egy légterű 335 m2-es üzemcsarnok került felépítésre kazánházzal, irodákkal, vizes blokkokkal, étkezővel.

A beruházás eredményeként - a meglévő létszám mellé - további 22 fő megváltozott munkaképességű személy részére tudtunk új munkahelyet teremteni, és az üzem alkalmassá vált további megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatására.

2015.03.31.


 
ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLT AZ ÖSVÉNY ESÉLYNÖVELŐ ALAPÍTVÁNY

Immáron kilencedik alkalommal rendezték meg a Békés Megyei Príma-gálát 2014. október 10-én Békéscsabán.

"A Prima Primissima Díj 2005-től egészült ki a területi Prima díjak rendszerével. Ekkortól szűkebb környezetünk kiválóságai is méltó elismerésben részesülhetnek. A Prima Primissima Díj sikere a vállalkozói szféra figyelmét is felhívta az elismerés fontosságára: a vállalkozók legjava hamar felismerte a díj értékeit, így 2005-től a Prima Primissima területi Prima díjakkal egészült ki. Alig hat év alatt az összes megye csatlakozott, így mára az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. Ők azok, akik közelről figyelhető, megismerhető példaképeivé válhatnak szűkebb hazájuk közösségének.
A megyei Prima díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket.
Az évenként odaítélt megyei Prima díjat mind a tizenkilenc megyében, megyénként hárman nyerhetik el."    /www.primissima.hu/

Az Ösvény Esélynövelő Alapítványt

BÉKÉS MEGYE 2014. ÉV MUNKÁLTATÓJA címmel,

Békés megye 6 településén végzett munkahelyteremtő tevékenységéért tüntették ki!

Az eredmény eléréséhez köszönjük munkatársaink munkáját!

forrás: http://www.beol.hu

 
15 ÉVES AZ ÖSVÉNY ESÉLYNÖVELŐ ALAPÍTVÁNY!!!

2014. augusztus 15-én délután a Klapka utcai Integrált Intézmény udvarán tartottuk meg az Alapítvány 15. születésnapját, ahova - meghívott vendégeink mellett - minden telephelyünk dolgozóit vártuk Biharugráról, Békésről, Bucsáról, Szeghalomról, Sarkadról. Közel 350 főt köszönthettünk a rendezvényen.

Bere Károly és Hegedűs Zsolt köszöntötte a jelenlévőket, elmondták, hogy az Alapítványt Makra Péterrel együtt hozták létre 1999-ben. Az elmúlt 15 évben nagyon sok munkával jelentős eredményt ért el az Alapítvány. 2006 óta rehabilitációs üzemeinkben rehabilitációs foglalkoztatást végzünk megváltozott munkaképességűek részére. Integrált Szociális Intézményünkben Füzesgyarmaton és Biharugrán szociális alapszolgáltatásokat nyújtunk: nappali és közösségi ellátás, ehhez kapcsolódóan szociális foglalkoztatást végzünk. Biharugrán idősek nappali ellátását, házi segítségnyújtást, étkeztetést biztosítunk ellátottaink részére.

Tavalyi évben Békésen, ebben az évben Bucsán és Sarkadon nyitottunk rehabilitációs üzemet. Ezeken túl folyamatban van a füzesgyarmati rehabilitációs üzemrész építése, valamint innovatív kísérleti foglalkoztatási program keretében munkaerő-piaci szolgáltatásokat és képzéseket indítunk megváltozott munkaképességű munkavállalóink részére.

A jó hangulatot élő zene biztosította, az ünnepi tortából pedig mindenkinek jutott egy-egy szelet.

Hegedűs Zsolt köszöntője végén arra biztatott mindenkit: „továbbra is gyertek velünk az ösvényen!” :) 
ÚJABB REHABILITÁCIÓS ÜZEMET NYITOTTUNK SARKADON!

2014. augusztus 15-én nyitotta meg Alapítványunk 5. rehabilitációs üzemét Sarkadon. A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Munkahelyteremtő pályázatának köszönhetően a sarkadi Önkormányzat tulajdonában lévő volt bölcsőde épületét újítottuk fel a támogatásból. A felújított üzem alkalmassá vált megváltozott munkaképességű munkavállalók rehabilitációs foglalkoztatásához. Az üzemben 40 fő megváltozott munkaképességű személy kezdi meg a munkát, jellemzően csomagolási, válogatási munkákat fognak végezni.

Az ünnepélyes átadáson meghívott vendégként részt vett Szarka Anikó, a Békés Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének igazgatója, Dr. Kovács József, országgyűlési képviselő, Bende Róbert Sarkad Város polgármestere, Dr. Mokán István és Mórocz Tibor alpolgármesterek.

Az Alapítvány részéről Bere Károly alapító és Hegedűs Zsolt, ügyvezető köszöntötte a vendégeket és a leendő munkavállalóinkat. Elmondták, hogy a sarkadi 40 fővel az Alapítvány foglalkoztatotti létszáma 420 főre növekedett, valamint Füzesgyarmaton ugyanezen pályázatból novemberre épül fel egy új üzemcsarnokrész, mely további 20 fő foglalkoztatását eredményezi.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő gratulált az üzem megvalósításához. Elmondta, hogy a munka biztos jövedelem, fizetés, megélhetés, de azért is fontos, mert az érintettek kiszakadnak a munkanélküliség kilátástalan világából.

Balog Tibor intézményvezető reményét fejezte ki, hogy a munka valóban egy ösvény, esély, lehetőség lesz a foglalkoztatottaknak.

hír6 
REHABILITÁCIÓS ÜZEMET NYITOTTUNK BUCSÁN!

Alapítványunk 2014. július 1-el nyitotta meg Bucsán rehabilitációs üzemét. A bucsai Önkormányzat tulajdonában lévő volt könyvtár épületét kaptuk meg az Önkormányzattól, hogy a rehabilitációs foglalkoztatáshoz megfelelő környezetet tudjunk kialakítani. Sok segítséget kaptunk az induláshoz, ezúton is köszönet érte a bucsai Önkormányzatnak és Polgármester úrnak.

Kláricz János, Bucsa polgármestere elmondta, hogy a településen nagyon várták már az üzem nyitását, hiszen sajnos Bucsán is számos megváltozott munkaképességű személy él, akik eddig nem tudtak elhelyezkedni. Ezért nagyon örülnek, hogy helyben nyílik meg ez a rehabilitációs üzem, és az egyik legnagyobb foglalkoztató lesz a településen.

Ezután Bere Károly az Alapítvány alapítója és Hegedűs Zsolt ügyvezető köszöntötte a jelenlévőket, elmondták, hogy Makra Péterrel 15 éve hozták létre az Alapítványt, bemutatták annak tevékenységeit, majd ünnepélyesen átadták az üzemet.

Az üzemben közel 40 fő kezdi meg a munkát, elsősorban elektronikai alkatrészek összeszerelésével kezdenek foglalkozni, azonban ezen túl egyéb tevékenységeket is fognak végezni, az éppen aktuális munkáknak megfelelően: csomagolás, papírragasztás, válogatás, stb.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6

Névnap

Ma 2019. július 18., csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.

Támogatóink

Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________

NYERTES PROJEKTJEINK:http://osveny.hu/images/efop.jpgKonzorciumban megvalósuló projektek:Képek találomra