Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Friss hírek




ÚJ NYERTES PROJEKT!

ELINDULT!!! – „TÁMASZ – Családsegítő program sorozat az Ösvény Esélynövelő Alapítványnál”

A 2017. március 24-én megtartott Nyitórendezvénnyel elindult az Ösvény Alapítvány EFOP-1.2.1-15-2016-00813 számú TÁMASZ – Családsegítő program sorozat az Ösvény Esélynövelő Alapítványnál” című programja.

Bővebben:

2017.03.24.

 
ÚJ ÜZEMET NYITOTTUNK MEZŐBERÉNYBEN

A mezőberényi önkormányzattal együttműködve újabb Rehabilitációs üzemet nyitott az Alapítvány Mezőberényben.

A beruházás eredményeként 31 fő megváltozott munkaképességű személy részére tudunk új munkahelyet teremteni, ahol - jelenleg - papírzsák ragasztását végzik.

2016.10.01.


 
ZÁRÓKONFERENCIA

BEFEJEZŐDÖTT AZ ÖSVÉNY ESÉLYNÖVELŐ ALAPÍTVÁNY TÁMOP-1.4.3 - INNOVATÍV KÍSÉRLETI FOGLALKOZTATÁSI PROGRAMJA

"Innovatív kísérleti foglalkoztatási programot valósított meg tavaly március és idén november között Füzesgyarmaton az Ösvény Esélynövelő Alapítvány – a projekt zárórendezvényeként 2015. november 27-én országos konferenciát rendeztek a városban, a Gara Hotelben. A rendezvényen részt vett az a 48 megváltozott személy is, akik a projekt célcsoportját alkották.

Csontosné Lakatos Gabriella TÁMOP-1.4.3 szakmai vezető elmondta, a szervezetet 1999-ben hozták létre. A célcsoportba a hátrányos helyzetűek tartoznak, így például a megváltozott munkaképességűek. Szólt az alapítvány tevékenységéről, illetve arról, hogy immár Füzesgyarmat mellett Békésen, Biharugrán, Bucsán, Sarkadon és Biharkeresztesen is működtetnek rehabilitációs üzemet. A megváltozott munkaképességűek többek között géprongyot vágnak, csomagolnak, alkatrészeket gyártanak és varrnak.

- Több Eu-s projektet valósított meg immár sikeresen az Ösvény Esélynövelő Alapítvány – hangsúlyozta Csontosné Lakatos Gabriella. A most záruló, innovatív kísérleti foglalkoztatási programmal kapcsolatban elmondta, hogy az tavaly márciusban kezdődött. A projektbe negyvennyolc megváltozott munkaképességűt vontak be, akiket a környékbeli településekről toboroztak.

Amellett, hogy különféle munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtottak számukra, hogy visszavezessék őket a munka világába, a digitális írástudásukat is fejlesztették, nyolcan ECDL-bizonyítványt is szereztek. Negyvenen pedig OKJ-s szakmához is jutottak: tizenheten textiltermék-összeállító, huszonhárman fröccsöntő végzettséget szereztek. A projekt során, hogy az fenntartható legyen, fröccsöntő és varrodai tanműhelyeket is kialakítottak, eszközöket vásároltak.

A konferencián részt vett Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa. Hangsúlyozta: a többségi társadalom nagy része a fogyatékossággal élőkre nem tekint megfelelő módon. Pedig, ha utóbbi csoport esélyt kap, akkor igenis képes bizonyítani, értéket teremteni. Kiemelte: noha az utóbbi évtizedekben változott a szemlélet Magyarországon, nem lehet megállni és hátradőlni, hiszen mindig vannak újabb feladatok és újabb kihívások.

Szekeres Pál szerint az, amit Füzesgyarmaton kitapostak, már nemcsak egy ösvény, hanem egy út. Fontos feladatnak nevezte a romák és a fogyatékossággal élők, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását, visszavezetését a munka világába. Hiszen, ha ezek a csoportok nem dolgoznak, akkor nem is termelnek adót – pontosan ezért mindenki érdeke a foglalkoztatásuk.

Nagy Richárd, a megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának szakembere elmondta: Békés megye munkaerőpiaci helyzete folyamatosan javul. Miközben az aktivitási és a foglalkoztatási arány nő, a munkanélküliségi ráta csökken. Szólt arról, hogy a legtöbb álláskereső a 26 és 39 év közöttiek közül kerül ki, az iskolai végzettséget tekintve pedig a 8 osztályt vagy még annyit sem végzettek vannak többségben.

Hangsúlyozta: a jövőben cél az álláskeresők számának további csökkentése, valamint a már meglévő munkahelyek megtartása, a vállalkozók támogatása. Szólt arról a Gazdasági és Innovációs Operatív Programon belül megvalósuló projektről, mely Békés megyében 6 milliárd forintot tesz ki, és 2018 végéig tart: ebbe 6000 embert vonnak be. A célcsoportba a pályakezdők, az alacsony végzettségűek, a kismamák, az 50 év felettiek tartoznak, illetve a közfoglalkoztatottak, akik visszavezethetők a versenyszférába.

Bói József, az Ösvény Esélynövelő Alapítvány Támop 1.4.3 projektmenedzsere azt mondta: nem egy projekt zárásához érkezett a szervezet, hanem a jövő egyik újabb lépcsőfokához. Beszélt arról, hogy a siker eléréséhez nem elég egy jó ötlet, ahhoz szervezésre, jó közösségre és jó vezetőkre van szükség főleg. Ezt követően azt részletezte, hogy milyen pályázati lehetőségei lehetnek a jövőben a szervezetnek.

Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere/alapító és Makra Péter alapító arról beszélt, hogy a szervezet hatalmasat fejlődött 1999-es alapítása óta, az elmúlt több mint másfél évtizedben: regionális szinten az egyik legnagyobb foglalkoztatóvá vált a megváltozott munkaképességűek alkalmazása terén.

Bere Károly kiemelte, látszik, hogy képes az alapítvány immár nagy projekteket is megvalósítani, hiszen a most záruló program is 160 millió forintot tett ki.

Makra Péter pedig azt mondta, hogy az alapítvány szívós, kitartó munkával felnőtt a társadalom elvárásaihoz. Az alapításkor a cél elsősorban az volt, hogy segítsék a fiatalokat. A sikeresen megvalósított pályázatoknak köszönhetően azonban fejlődött a szervezet, és immár közel 500 embernek ad munkát, amit hatalmas számnak nevezett.

Folytatni kell a munkát – mondta Hegedűs Zsolt ügyvezető/alapító. Hangsúlyozta, több pályázatot már előkészítettek, hogy azok azonnal beadhatók legyenek, amikor megjelennek a felhívások. Szólt arról, hogy a Türr István Képző és Kutató Intézettel is együttműködést kötöttek. Úgy véli, nemcsak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása a fontos, hanem a közfoglalkoztatottak visszavezetése a versenyszférába, illetve a fiatalokra is figyelni kell, lényeges a Tanoda program."

forrás: Békés Megyei Hírlap, 2015. 12.01.


 
ÚJ ÜZEMRÉSSZEL BŐVÜLT A FÜZESGYARMATI REHABILITÁCIÓS ÜZEM

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Munkahelyteremtő támogatásával új üzemrésszel bővült az Alapítvány füzesgyarmati rehabilitáció üzeme.

A pályázatnak köszönhetően a régi üzemrész elbontásra került, helyére új, korszerű, egy légterű 335 m2-es üzemcsarnok került felépítésre kazánházzal, irodákkal, vizes blokkokkal, étkezővel.

A beruházás eredményeként - a meglévő létszám mellé - további 22 fő megváltozott munkaképességű személy részére tudtunk új munkahelyet teremteni, és az üzem alkalmassá vált további megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatására.

2015.03.31.


 
ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLT AZ ÖSVÉNY ESÉLYNÖVELŐ ALAPÍTVÁNY

Immáron kilencedik alkalommal rendezték meg a Békés Megyei Príma-gálát 2014. október 10-én Békéscsabán.

"A Prima Primissima Díj 2005-től egészült ki a területi Prima díjak rendszerével. Ekkortól szűkebb környezetünk kiválóságai is méltó elismerésben részesülhetnek. A Prima Primissima Díj sikere a vállalkozói szféra figyelmét is felhívta az elismerés fontosságára: a vállalkozók legjava hamar felismerte a díj értékeit, így 2005-től a Prima Primissima területi Prima díjakkal egészült ki. Alig hat év alatt az összes megye csatlakozott, így mára az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. Ők azok, akik közelről figyelhető, megismerhető példaképeivé válhatnak szűkebb hazájuk közösségének.
A megyei Prima díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket.
Az évenként odaítélt megyei Prima díjat mind a tizenkilenc megyében, megyénként hárman nyerhetik el."    /www.primissima.hu/

Az Ösvény Esélynövelő Alapítványt

BÉKÉS MEGYE 2014. ÉV MUNKÁLTATÓJA címmel,

Békés megye 6 településén végzett munkahelyteremtő tevékenységéért tüntették ki!

Az eredmény eléréséhez köszönjük munkatársaink munkáját!

forrás: http://www.beol.hu

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 8

Névnap

Ma 2024. március 29., péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________



NYERTES PROJEKTJEINK:



http://osveny.hu/images/efop.jpg



Konzorciumban megvalósuló projektek: