FacebookDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Friss hírek
A Joomla! csapat legfrissebb hírei

Munkaerőpiaci szolgáltatások fejlesztése

Az Alapítvány a TÁMOP-2.6.2-12/1-2012-0007-es projekt keretében támogatást nyert munkaerő-piaci szolgáltatásainak fejlesztésére, melynek során a munkatársak kompetenciafejlesztése, az együttműködés megszilárdítása és növelése valósult meg, kidolgozásra került egy szervezet fejlesztési terv, valamint minőségirányítási rendszer kerül bevezetésre.

Fejlesztendő területként a sztenderdek közül egyet választottunk, ez pedig a „Szociális információnyújtás”. Ilyen típusú, különálló szolgáltatásként működő információnyújtási szolgáltatást az Ösvény Esélynövelő Alapítvány eddigi tevékenysége során nem végzett. A pszichiátriai betegek nappali ellátása keretében a rászorulókat szükség esetén ilyen típusú információkkal is segítettük, a törvényi előírásoknak megfelelően. A szociális információnyújtás, mint különálló szolgáltatás kidolgozásával célunk, hogy egy új tevékenységgel bővítsük portfóliónkat.

A szociális információnyújtásra az előbbiekben kifejtettek alapján az Alapítvány a TÁMOP-2.6.2-es konstrukcióban megvalósuló projektje keretében kezdte meg a felkészülést. A felkészülés részét képezte kompetenciafejlesztő tréningeken való részvétel, valamint a partnerekkel való együttműködés erősítésének céljából rendezvények megvalósítása. A projekt keretében megvalósult képzések közvetve vagy közvetetten hozzájárultak az Alapítvány működésének hatékonyabbá tételéhez, emellett a két rendezvény további segítséget nyújtott a partnerkapcsolatok erősítéséhez. A megvalósított tréningek átfogó célja az Alapítvány működésének, szervezeti kultúrájának, valamint az együttműködés fejlesztése volt.

A "Szociális információnyújtással" mint új szolgáltatással célunk, hogy segítsük a problémával küzdő munkát kereső személyeket, annak érdekében, hogy a munkaerő-piaci szolgáltatások igénybevételét és a munkába helyezést a szociális hátrányok ne akadályozzák.

 
Rehabilitációs üzem technológiai fejlesztése

Befejeződött a füzesgyarmati Rehabilitációs üzem technológiai fejlesztése.

2014. október 31-el befejeződött az új technológiai eszközök beszerzése, melyeket már az új üzemrésszel kiegészített épületben tudunk elhelyezni.

Az Alapítvány az elmúlt évben szélesítette rehabilitációs foglalkoztatás körében végzett tevékenységét, jelenleg 7 akkreditált telephelyünkön közel 450 főt foglalkoztatunk, ebből 420 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló. Nagy igény mutatkozik a gyógynövény és gyógytea készítményekre, ezáltal azok előkészítésére, csomagolására.

A pályázat során új technológiai eszközök kerültek beszerzésre: egy 3D-s PC vezérlésű habvágógép hungarocell termékek gyártására, valamint gyógynövény, gyógytea készítmények előkészítésére, csomagolására egy komplett szárító és csomagolórendszert vásároltunk meg. A beszerzéseknek köszönhetően új piacképes tevékenységeket tudunk beindítani. A korszerű berendezések jelentősen hozzájárulnak a munkavégzés színvonalának, valamint a termelési kapacitás növekedésén túl a célcsoport foglalkozási rehabilitációjához, foglalkoztathatóságának javításához. 
Munkáltatói fórum a megváltozott munkaképességűekért - 2013. június 6.

A megye gazdasági életében szerepet vállaló, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek, vállalkozások találkozása, tájékoztatása céljából szerveztek  2013. június 6-án a Békés Megyei Kormányhivatal épületében fórumot. Az ismeretszerzés mellett a cél az volt, hogy az érintettek megismerkedjenek a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv munkájával, felépítésével, működésével.

 
Találkozó

Augusztus 17-én részt vettünk a Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége által szervezett I. "Aminkvan" találkozón, melyet a 4 napos Vésztő-Mágori Fesztivál keretében rendeztek meg. Összesen több mint hetven civil szervezet érkezett szerte a Sárrétről: Vésztőről, Okányból, Szeghalomból, Füzesgyarmatról, Bucsáról, Ecsegfalváról, Dévaványáról, ahol a civilek bemutatkozhattak, megmutathatták tevékenységüket: innen ered az esemény neve is.

       

 
Dokumentum film

Az Ösvény Esélynövelő Alapítványról készült dokumentumfilm itt megtekinthető

Ajánló:

"A Viharsarokban, Füzesgyarmaton működik az Ösvény Esélynövelő Alapítvány, melynek története kicsit a rendszerváltozás utáni Magyarország története is. Az Alapítvány másfél évtizedes küzdelme a környéken élők munkalehetőségeinek, életesélyeinek növeléséről szól. A magukra talált, öngondoskodással ismerkedő emberek sorsa döbbenetes, megrázó, de felemelő is egyben. A dokumentumfilm azt a - ma még - ritka jelenséget mutatja fel, hogyan lehet a "semmi közepén", a látszólagos reménytelenség ellenére megmaradni, sőt tovább lépni...."


színes, magyar dokumentumfilm, 53 perc, 2013

rendező: Kínyó Ferenczy Tamás
operatőr: Nádorfi Lajos
producer: Kínyó Ferenczy Tamás

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 8

Névnap

Ma 2020. július 11., szombat, Nóra és Lili napja van. Holnap Izabella és Dalma napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________NYERTES PROJEKTJEINK:http://osveny.hu/images/efop.jpgKonzorciumban megvalósuló projektek: