FacebookDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Hírek
SZJA 1%

Ha Alapítványunk tevékenységeit, célkitűzéseit Ön is fontosnak tartja, támogassa adója 1%-ával szervezetünket!

Adószámunk: 18381810-2-04

Tisztelettel köszönjük a kuratórium nevében.

 
FONTOS FELHÍVÁS

Teljes nyugdíjukat elvesztik és munkanélküli segélyhez is nehezen juthatnak azok a rokkantnyugdíjasok, akik eddig nem jelentkeztek be az egészségkárosodásukat ellenőrző állami felülvizsgálatra. 190 ezer rokkantnyugdíjat kapó ember közel felének még nyoma sincs, pedig már csak másfél hétig adhatnak életjelet magukról. Aki jelentkezik, jól járhat, és a legtöbbjüknek attól sem kell tartania, hogy teljesen egészségesnek találják őket.                      BŐVEBBEN ---->

2012. március 23.

Bővebben...
 
NEFMI tájékoztató

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális Lakossági és Tájékoztatási Osztály által kiadott dokumentum, mely a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szól.

Tájékoztató

 
Megváltozott munkaképességű személyek ellátásához előírt komplex minősítésre vonatkozó jogszabálytervezet

A Széll Kálmán Terv 11. Adósság és akcióterv alcímet viselő fejezetének 6. pontja célul tűzte ki a rokkantsági ellátórendszer átalakítását, ezáltal a munkaerő-piacon legálisan foglalkoztatottak számának, arányának növelését. A célkitűzés megvalósítása érdekében az Országgyűlés elfogadta a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvényt. A miniszteri rendelet tervezete a törvény által adott felhatalmazás alapján a megváltozott munkaképességű személyek ellátásához előírt komplex minősítésre vonatkozó részletes szakmai szabályokat állapítja meg.

Bővebben...
 
Tájékoztató NRSZH

NRSZH Tájékoztató a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak 2012. január 1-től hatályba lépő főbb változásairól:

http://www.orszi.hu/index.php?ID=79

2012. január 24.

 
Karácsony az Idősek Klubjában

2011. december 22-én került megrendezésre az idősek karácsonya az új Életmód Klubban.
Ezen rendezvényre a klub kisbuszával szállítottuk be azon vendégeinket, akik ezt igényelték.
A klubtagok saját készítésű házi süteményekkel, meleg teával, s meleg családias környezettel, gyertyafénnyel, halk zenével, várták a vendégeket.
A karácsonyi műsor a szeretet ünnepének fő mondanivalójára: a hit, remény, béke és a szeretetre épült.
A műsorok első részében Jézus születését elevenítették fel a klubtagok beszélgetés formájában, majd ezt követően a Négy fenyő történetét bábozták el. Közben sok szép karácsonyi énekkel színesítették az előadást. Végezetül a Szeretet himnuszával zárták le műsorukat.
Ezt követően Hegedüsné Pörneki Renáta intézményvezető, majd Vígh Ilona polgármesterasszony mondta el ünnepi köszöntőjét.
Vendégeink az ünnepi megterített asztalról fogyaszthattak. Távozáskor a lelki ajándékon kívül még mindenkit megajándékoztak a klubtagok saját kezük által elkészített jelképes ajándékkal.

2011. december 23.

képek

 
Bővülő szolgáltatások - Nyertes pályázat

2012. január 1-től bővülnek szociális alapszolgáltatásaink. Intézményeink integrálásra kerültek, így az intézmény új neve: Ösvény Esélynövelő Alapítvány Integrált Szociális Intézménye.

A Biharugrai Életmód Klubban  - az idősek nappali ellátása mellett - új szolgáltatásként szociális étkeztetéssel és házi segítségnyújtással bővül tevékenységünk.

Alapítványunk 2011. szeptember 23-án pályázatot nyújtott be közösségi ellátás nyújtására. Pályázatunk pozitív elbírálásban részesült, így 2012. január 1-től a szeghalmi kistérségben indítjuk be a pszichiátriai betegek közösségi ellátását, melynek célja a betegek lakókörnyezetben történő gondozása és annak elősegítése, hogy integrált és teljes jogú tagjai maradjanak a társadalomnak, illetve re-integrálódjanak a közösségbe. Az ellátás során segítséget nyújtunk a pszichiátriai betegek számára egészségi és pszichés állapotuk javításában; meglévő képességeik és készségeik megtartásában, illetve fejlesztésében; a mindennapi életükben adódó konfliktusok feloldásában és problémáik megoldásában; a szociális és mentális gondozásukban, és az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutásukban. A szolgáltatás olyan hosszú távú, egyéni szükségletekre alapozott gondozást kínál, amely nagymértékben épít az ellátottak aktív és felelős részvételére, valamint a természetes közösségi erőforrásokra, őket is oktatva és támogatva.

2011. december 22.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 6

Névnap

Ma 2019. június 24., hétfő, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Támogatóink

Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________

NYERTES PROJEKTJEINK:http://osveny.hu/images/efop.jpgKonzorciumban megvalósuló projektek:Képek találomra