FacebookDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Friss hírek
A Joomla! csapat legfrissebb hírei

Tájékoztató NRSZH

NRSZH Tájékoztató a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak 2012. január 1-től hatályba lépő főbb változásairól:

http://www.orszi.hu/index.php?ID=79

2012. január 24.

 
Karácsony az Idősek Klubjában

2011. december 22-én került megrendezésre az idősek karácsonya az új Életmód Klubban.
Ezen rendezvényre a klub kisbuszával szállítottuk be azon vendégeinket, akik ezt igényelték.
A klubtagok saját készítésű házi süteményekkel, meleg teával, s meleg családias környezettel, gyertyafénnyel, halk zenével, várták a vendégeket.
A karácsonyi műsor a szeretet ünnepének fő mondanivalójára: a hit, remény, béke és a szeretetre épült.
A műsorok első részében Jézus születését elevenítették fel a klubtagok beszélgetés formájában, majd ezt követően a Négy fenyő történetét bábozták el. Közben sok szép karácsonyi énekkel színesítették az előadást. Végezetül a Szeretet himnuszával zárták le műsorukat.
Ezt követően Hegedüsné Pörneki Renáta intézményvezető, majd Vígh Ilona polgármesterasszony mondta el ünnepi köszöntőjét.
Vendégeink az ünnepi megterített asztalról fogyaszthattak. Távozáskor a lelki ajándékon kívül még mindenkit megajándékoztak a klubtagok saját kezük által elkészített jelképes ajándékkal.

2011. december 23.

képek

 
Bővülő szolgáltatások - Nyertes pályázat

2012. január 1-től bővülnek szociális alapszolgáltatásaink. Intézményeink integrálásra kerültek, így az intézmény új neve: Ösvény Esélynövelő Alapítvány Integrált Szociális Intézménye.

A Biharugrai Életmód Klubban  - az idősek nappali ellátása mellett - új szolgáltatásként szociális étkeztetéssel és házi segítségnyújtással bővül tevékenységünk.

Alapítványunk 2011. szeptember 23-án pályázatot nyújtott be közösségi ellátás nyújtására. Pályázatunk pozitív elbírálásban részesült, így 2012. január 1-től a szeghalmi kistérségben indítjuk be a pszichiátriai betegek közösségi ellátását, melynek célja a betegek lakókörnyezetben történő gondozása és annak elősegítése, hogy integrált és teljes jogú tagjai maradjanak a társadalomnak, illetve re-integrálódjanak a közösségbe. Az ellátás során segítséget nyújtunk a pszichiátriai betegek számára egészségi és pszichés állapotuk javításában; meglévő képességeik és készségeik megtartásában, illetve fejlesztésében; a mindennapi életükben adódó konfliktusok feloldásában és problémáik megoldásában; a szociális és mentális gondozásukban, és az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutásukban. A szolgáltatás olyan hosszú távú, egyéni szükségletekre alapozott gondozást kínál, amely nagymértékben épít az ellátottak aktív és felelős részvételére, valamint a természetes közösségi erőforrásokra, őket is oktatva és támogatva.

2011. december 22.

 
Évzáró

2011. december 20-án évzáró vacsorát rendeztünk. Hegedűs Zsolt, ügyvezető köszöntötte a biharugrai és füzesgyarmati munkavállalókat (143fő), a vezetőséget, Bere Károlyt, az alapítvány alapítóját, megköszönte mindenkinek egész éves munkáját, majd röviden elmondta, hogy a következő évben milyen változások várhatók, valamint azt, hogy még mindig várjuk a szociális foglalkoztatásra vonatkozó feladatmutatót, amely meghatározza hány főt tudunk foglalkoztatni a 2012-es évben. Ezután Bere Károly köszöntötte a jelenlévőket, elmondta, továbbra is azon dolgozik a vezetőség, hogy folyamatosan biztosítva legyen a munka az üzemekben, és mindenkit megkért arra, hogy legjobb tudása szerint dolgozzon. Elmondta mennyire fontos karácsony közeledtével az összetartozás, és kérte, mindenki figyeljen a környezetében az egyedül állókra, az idősekre.

Az évzáró vacsora után élő zene kíséretében, jó hangulatban töltöttük az estét.

2011. december 21.

Képek

 

 
Kerekasztal találkozó

Érdekvédelmi és klaszteres kerekasztal találkozó helyszíne volt 2011. október 5.-én az Alapítvány Klapka utcai Gondozási Központja.

A kerekasztal találkozók célja:
2011. április 06-án elindult a megye foglalkoztatóinak érdekvédelmi és szakmai kerekasztal elnevezésű összefogása. A program 2012. júliusáig tart, támogatója az Ökotárs Alapítvány, célja pedig a civil érdekvédelmi (jelen esetben az állami intézményekkel közös) szerveződés erősödése, illetőleg olyan önerősítő szakmai kerekasztal létrehozása, amely a megyét erős (akár kiemelkedő) szociális foglakoztatási bázissá teszi.
Az Alapítvány részéről házigazdaként Hegedűs Zsolt mutatta be a szervezetet, annak széleskörű tevékenységeit. Ezután intézménylátogatásra került sor, majd a szakmai megbeszélések következtek.
A következő kerekasztal helyszíne: Vésztő

2011. október 6.

képek

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 8

Névnap

Ma 2020. július 11., szombat, Nóra és Lili napja van. Holnap Izabella és Dalma napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________NYERTES PROJEKTJEINK:http://osveny.hu/images/efop.jpgKonzorciumban megvalósuló projektek: