FacebookDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Friss hírek
A Joomla! csapat legfrissebb hírei

Fellebbezés a szociális foglalkoztatói részleg munkavállalói létszámának megtartására

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
Szociális Főosztálya
1071 Budapest, Damjanich u. 48.

Tárgy: egyeztetés a 2011. évre ajánlott feladatmutatóval kapcsolatban

Tisztelt Cím!

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány 2008. június 16-a óta végez pszichiátriai betegek részére nappali ellátást. Ugyanebben az évben, augusztus 2-án kezdtük meg a szociális foglalkoztatást 30 fő részére, melyet 2009. január 1-től 60 főre bővítettünk.
2009 őszén a kormány megszorító intézkedéseket hajtott végre a megváltozott munkaképességűek rovására, ennek köszönhetően a szociális foglalkoztatás finanszírozását pályázati rendszerbe helyezték át.
Mivel első körben nem támogatták szociális foglalkoztatási pályázatunk befogadását, ezért 60 fő pszichiátriai betegségben szenvedő személynek kellett megszüntetnünk terápiás jellegű fejlesztő – felkészítő foglalkoztatását 2009. december 31-el. A döntés ellen ügyvéd által fellebbeztünk, mely a mai napig folyamatban van, döntés még nem született.
A 2010 februárjában beadott II. körös pályázatunk pozitív elbírálásban részesült, melynek következményeként a 2010. május 19-én megkötött Támogatási Szerződésben 2010. augusztus 2.- dec. 31-ig terjedő időszakra vállalt feladatmutató összege: 32540. Mivel a 2009. december 31-én elbocsátott szociális foglalkoztatásban részesülő embereknek 2010. július 31-ig szólt a munkaszerződésük, a 279/2009. (XII. 9.) Korm. rendelet értelmében lehetőség volt költségkompenzáció igénylésére, amit Alapítványunk igénybe is vett. Ennek következtében viszont a fent említett rendelet 32.§ (4) bekezdése szerint: „A költségkompenzáció megállapítása esetén az ellátott után a határozott időből hátralévő idő alatt szociális foglalkoztatási támogatás nem igényelhető és nem használható fel”. Emiatt ezekkel az ellátottakkal 2010. augusztus 1-től tudtunk újra munkaszerződést kötni.
A 2011. évre megigényelt feladatmutató összege: 102180. (Az igénylés beadásakor a feladatmutató meghatározásánál figyelembe vettük azt, hogy 2010-ben csak augusztustól tudtuk foglalkoztatni az embereket (45fő), ezért arra az 5 hónapra elegendő volt a 32540 összegű feladatmutató.)
A 2011. évre beadott igénybejelentőn a 60 fő foglalkoztatását viszont már egész évre terveztük, emiatt jóval magasabb a beadott feladatmutatónk összege az előző évhez képest. (102180)
A feladatmutató összegére a javaslatunk továbbra is a megigényelt 102180 munkaóra, mivel az Önök által megajánlott feladatmutatóval a jelenlegi létszámunkat nem tudjuk fenntartani. Emiatt elbocsátásokra lenne szükség, így jelentős számú ellátott kerülhet súlyos megélhetési nehézségbe, mivel munkahely szempontjából ez a térség nagymértékben hátrányos helyzetű.

Füzesgyarmat, 2011. január 03.

Tisztelettel várjuk mielőbbi válaszukat:

                                                       Hegedűs Zsolt                                        Bere Károly
                                                         ügyvezető                                              alapító 
Irodalmi humor Füzesgyarmaton


Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány október 30-án este „Irodalmi humor Békés megyében" címmel zenés, szórakoztató irodalmi estet szervezett a füzesgyarmati Thermál Hotel Garában, a Jókai Színház színművészei: Kara Tünde, Csomós Lajos és Bartus Gyula  előadásában, Kiss László író, Vozár M. Krisztián zongoraművész valamint Elek Tibor irodalomtörténész közreműködésével. A kortárs magyar irodalom szerzőinek alkotásaiból nagyszerű művészek megformálásában láthattunk szemelvényeket.

Az est rendezésének lehetőségét az Ösvény Esélynövelő Alapítvány biztosította a Békés Megyei Önkormányzat által a Békés megyei kulturális élet élénkítésére kiírt pályázaton elnyert 200.000 Ft vissza nem térítendő támogatással.

További képek a Galériában

CsomosLajos 
Fontos információk az 1%-ról! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

Mire használhatja fel a civil szervezet a kapott 1%-ot?

• Közcélú tevékenységre (szervezet létesítő okiratában alaptevékenységként meghatározott)
• Működésre (együttes összege az évente kiutalt költségvetési támogatás 30%-át nem haladhatja meg)

Különösen az alábbiak vehetők figyelembe:
– Bérköltség
– Székhely, működési hely − kivéve, ha az valamely alapító, tag, vezető tisztségviselő, alkalmazott

vagy ezek közeli hozzátartozójának magánlakása is egyben − fenntartásával és működtetésével kapcsolatos költségek;

(különösen az ingatlan bérleti díja és a kedvezményezettet terhelő közműdíjak)
– Postaköltségek, telefon-, internetszolgáltatás alapdíja (kommunikációs költségek)További bővebb 1%-os információk, kérdések, válaszok itt 
Új pályázati kiírás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
Az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma pályázatot hirdet civil szervezetek marketing, kommunikációs és PR tevékenységének támogatására. A pályázat kódja: NCA-CIV-09-G
2009.09.16
forrás: ESZA Nonprofit Kft.


A pályázat kódja: NCA-CIV-09-G

A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázatot kiíró Kollégium célja, hogy támogatásával lehetőséget biztosítson a civil szervezetek professzionális megjelenésének tagjaik és a közvélemény irányába, valamint a belső kommunikációjuk is fejlődhessen.

A támogatásra rendelkezésre álló keret: 25 000 000 Ft

A pályázatok benyújtásának határideje: 2009. október 19.


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 8

Névnap

Ma 2020. július 11., szombat, Nóra és Lili napja van. Holnap Izabella és Dalma napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________NYERTES PROJEKTJEINK:http://osveny.hu/images/efop.jpgKonzorciumban megvalósuló projektek: