FacebookDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Hírek
Rehabilitációs kerekasztal 2014.05.15.

A Békés Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve 2014. május 15. napján rendezte meg Rehabilitációs Kerekasztal rendezvényét a Békés megyei Kormányhivatal Tomcsányi termében.
Legtöbb szó a szakmai aktualitásokról esett.

Az eseményen részt vettek a megye jelentősebb munkáltatói, szolgáltatói, akik megváltozott munkaképességű személyekkel foglalkoznak, illetve képviseltette magát az NRSZH is. A rendezvény célja egymás munkájának, tevékenységének megismerése és olyan közös javaslatok megfogalmazása, módszertan kidolgozása volt, mely elősegíti a megváltozott munkaképességűek foglalkozási rehabilitációját.

Bővebben...
 
INGYENES KÉPZÉSI LEHETŐSÉG

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány, mint főpályázó 2014. március 1-jén indította el az „Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok támogatása” TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0052 számú projektjét. A várhatóan május-júniusban induló ingyenes Textiltermék-összeállító és Fröccsöntő OKJ-s képzésekre várunk jelentkezőket. Az alapítvány a projekttel Békés megyében egyedül álló, fenntartható képzési és szolgáltatási programot kíván megvalósítani a munkaerő-piacon hátrányos helyzetű megváltozott munkaképességűek számára.

48 fő megváltozott munkaképességű személy bevonása a közvetlen cél, 48 fő részére képzés és a szakképzéshez kapcsolódó munkahelyi gyakorlat biztosítása, ahol a résztvevők piacképes szakmát tanulhatnak, illetve a nyílt munkaerő-piac elvárásairól, normáiról, szabályairól szerezhetnek tapasztalatot.

A képzésekre 2014. április 2-án 17 óráig várjuk megváltozott munkaképességű személyek jelentkezését!

További információ és jelentkezés személyesen: Ösvény Esélynövelő Alapítvány, Füzesgyarmat, Széchenyi u. 4/b.,Telefonon: 66/590-310-es számon Rózsás Nóránál és Kiss-Csák Szilviánál.

 
Január elsejétől bővül az ellátásra jogosultak köre

A parlament által december végén elfogadott jogszabály módosítás a megváltozott munkaképességűeknek kedvez, január elsejétől bővül az ellátásra jogosultak köre.

A Magyar közlöny 213. számában  megjelent a 2013. évi CCXXV. törvény, amely 2014. január 1-től módosította a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvényt.

TÖRVÉNY

"Sokakat érint ez az új szabály, főként olyan 45 és 60 év közötti személyeket, akik mindvégig dolgoztak, több éves, évtizedes biztosítási idővel rendelkeznek, de lebetegedtek, nem tudtak munkát vállalni, és öt éven belül nem rendelkeznek a szükséges biztosítási idővel.

A kérelmet  a lakóhely szerint illetékes megyei kormányhivatal rehabilitációs szakigazgatási szervénél (5600 Békéscsaba, Luther u. 3.), az erre rendszeresített nyomtatványon lehet kérelmezni személyesen vagy postai úton, de a nyomtatványok leölthetőek az alábbi oldalon http://www.bekeskh.hu/rszsz-tajekoztato-anyagok illetve ügyfélszolgálaton személyesen is.

Dr. Szarka Anikó, igazgató RSZSZ - Békéscsaba"

forrás: www.hir6.hu

 
Munkaerőpiaci szolgáltatások fejlesztése

Az Alapítvány a TÁMOP-2.6.2-12/1-2012-0007-es projekt keretében támogatást nyert munkaerő-piaci szolgáltatásainak fejlesztésére, melynek során a munkatársak kompetenciafejlesztése, az együttműködés megszilárdítása és növelése valósult meg, kidolgozásra került egy szervezet fejlesztési terv, valamint minőségirányítási rendszer kerül bevezetésre.

Fejlesztendő területként a sztenderdek közül egyet választottunk, ez pedig a „Szociális információnyújtás”. Ilyen típusú, különálló szolgáltatásként működő információnyújtási szolgáltatást az Ösvény Esélynövelő Alapítvány eddigi tevékenysége során nem végzett. A pszichiátriai betegek nappali ellátása keretében a rászorulókat szükség esetén ilyen típusú információkkal is segítettük, a törvényi előírásoknak megfelelően. A szociális információnyújtás, mint különálló szolgáltatás kidolgozásával célunk, hogy egy új tevékenységgel bővítsük portfóliónkat.

A szociális információnyújtásra az előbbiekben kifejtettek alapján az Alapítvány a TÁMOP-2.6.2-es konstrukcióban megvalósuló projektje keretében kezdte meg a felkészülést. A felkészülés részét képezte kompetenciafejlesztő tréningeken való részvétel, valamint a partnerekkel való együttműködés erősítésének céljából rendezvények megvalósítása. A projekt keretében megvalósult képzések közvetve vagy közvetetten hozzájárultak az Alapítvány működésének hatékonyabbá tételéhez, emellett a két rendezvény további segítséget nyújtott a partnerkapcsolatok erősítéséhez. A megvalósított tréningek átfogó célja az Alapítvány működésének, szervezeti kultúrájának, valamint az együttműködés fejlesztése volt.

A "Szociális információnyújtással" mint új szolgáltatással célunk, hogy segítsük a problémával küzdő munkát kereső személyeket, annak érdekében, hogy a munkaerő-piaci szolgáltatások igénybevételét és a munkába helyezést a szociális hátrányok ne akadályozzák.

 
Rehabilitációs üzem technológiai fejlesztése

Befejeződött a füzesgyarmati Rehabilitációs üzem technológiai fejlesztése.

2014. október 31-el befejeződött az új technológiai eszközök beszerzése, melyeket már az új üzemrésszel kiegészített épületben tudunk elhelyezni.

Az Alapítvány az elmúlt évben szélesítette rehabilitációs foglalkoztatás körében végzett tevékenységét, jelenleg 7 akkreditált telephelyünkön közel 450 főt foglalkoztatunk, ebből 420 fő megváltozott munkaképességű munkavállaló. Nagy igény mutatkozik a gyógynövény és gyógytea készítményekre, ezáltal azok előkészítésére, csomagolására.

A pályázat során új technológiai eszközök kerültek beszerzésre: egy 3D-s PC vezérlésű habvágógép hungarocell termékek gyártására, valamint gyógynövény, gyógytea készítmények előkészítésére, csomagolására egy komplett szárító és csomagolórendszert vásároltunk meg. A beszerzéseknek köszönhetően új piacképes tevékenységeket tudunk beindítani. A korszerű berendezések jelentősen hozzájárulnak a munkavégzés színvonalának, valamint a termelési kapacitás növekedésén túl a célcsoport foglalkozási rehabilitációjához, foglalkoztathatóságának javításához. 
Munkáltatói fórum a megváltozott munkaképességűekért - 2013. június 6.

A megye gazdasági életében szerepet vállaló, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek, vállalkozások találkozása, tájékoztatása céljából szerveztek  2013. június 6-án a Békés Megyei Kormányhivatal épületében fórumot. Az ismeretszerzés mellett a cél az volt, hogy az érintettek megismerkedjenek a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv munkájával, felépítésével, működésével.

Bővebben...
 
Találkozó

Augusztus 17-én részt vettünk a Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége által szervezett I. "Aminkvan" találkozón, melyet a 4 napos Vésztő-Mágori Fesztivál keretében rendeztek meg. Összesen több mint hetven civil szervezet érkezett szerte a Sárrétről: Vésztőről, Okányból, Szeghalomból, Füzesgyarmatról, Bucsáról, Ecsegfalváról, Dévaványáról, ahol a civilek bemutatkozhattak, megmutathatták tevékenységüket: innen ered az esemény neve is.

       

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 6

Névnap

Ma 2019. június 24., hétfő, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Támogatóink

Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________

NYERTES PROJEKTJEINK:http://osveny.hu/images/efop.jpgKonzorciumban megvalósuló projektek:Képek találomra