Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Friss hírek




Megváltozott munkaképességű személyek ellátásához előírt komplex minősítésre vonatkozó jogszabálytervezet

A Széll Kálmán Terv 11. Adósság és akcióterv alcímet viselő fejezetének 6. pontja célul tűzte ki a rokkantsági ellátórendszer átalakítását, ezáltal a munkaerő-piacon legálisan foglalkoztatottak számának, arányának növelését. A célkitűzés megvalósítása érdekében az Országgyűlés elfogadta a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvényt. A miniszteri rendelet tervezete a törvény által adott felhatalmazás alapján a megváltozott munkaképességű személyek ellátásához előírt komplex minősítésre vonatkozó részletes szakmai szabályokat állapítja meg.

 
Tájékoztató NRSZH

NRSZH Tájékoztató a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak 2012. január 1-től hatályba lépő főbb változásairól:

http://www.orszi.hu/index.php?ID=79

2012. január 24.

 
Karácsony az Idősek Klubjában

2011. december 22-én került megrendezésre az idősek karácsonya az új Életmód Klubban.
Ezen rendezvényre a klub kisbuszával szállítottuk be azon vendégeinket, akik ezt igényelték.
A klubtagok saját készítésű házi süteményekkel, meleg teával, s meleg családias környezettel, gyertyafénnyel, halk zenével, várták a vendégeket.
A karácsonyi műsor a szeretet ünnepének fő mondanivalójára: a hit, remény, béke és a szeretetre épült.
A műsorok első részében Jézus születését elevenítették fel a klubtagok beszélgetés formájában, majd ezt követően a Négy fenyő történetét bábozták el. Közben sok szép karácsonyi énekkel színesítették az előadást. Végezetül a Szeretet himnuszával zárták le műsorukat.
Ezt követően Hegedüsné Pörneki Renáta intézményvezető, majd Vígh Ilona polgármesterasszony mondta el ünnepi köszöntőjét.
Vendégeink az ünnepi megterített asztalról fogyaszthattak. Távozáskor a lelki ajándékon kívül még mindenkit megajándékoztak a klubtagok saját kezük által elkészített jelképes ajándékkal.

2011. december 23.

képek

 
Bővülő szolgáltatások - Nyertes pályázat

2012. január 1-től bővülnek szociális alapszolgáltatásaink. Intézményeink integrálásra kerültek, így az intézmény új neve: Ösvény Esélynövelő Alapítvány Integrált Szociális Intézménye.

A Biharugrai Életmód Klubban  - az idősek nappali ellátása mellett - új szolgáltatásként szociális étkeztetéssel és házi segítségnyújtással bővül tevékenységünk.

Alapítványunk 2011. szeptember 23-án pályázatot nyújtott be közösségi ellátás nyújtására. Pályázatunk pozitív elbírálásban részesült, így 2012. január 1-től a szeghalmi kistérségben indítjuk be a pszichiátriai betegek közösségi ellátását, melynek célja a betegek lakókörnyezetben történő gondozása és annak elősegítése, hogy integrált és teljes jogú tagjai maradjanak a társadalomnak, illetve re-integrálódjanak a közösségbe. Az ellátás során segítséget nyújtunk a pszichiátriai betegek számára egészségi és pszichés állapotuk javításában; meglévő képességeik és készségeik megtartásában, illetve fejlesztésében; a mindennapi életükben adódó konfliktusok feloldásában és problémáik megoldásában; a szociális és mentális gondozásukban, és az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutásukban. A szolgáltatás olyan hosszú távú, egyéni szükségletekre alapozott gondozást kínál, amely nagymértékben épít az ellátottak aktív és felelős részvételére, valamint a természetes közösségi erőforrásokra, őket is oktatva és támogatva.

2011. december 22.

 
Évzáró

2011. december 20-án évzáró vacsorát rendeztünk. Hegedűs Zsolt, ügyvezető köszöntötte a biharugrai és füzesgyarmati munkavállalókat (143fő), a vezetőséget, Bere Károlyt, az alapítvány alapítóját, megköszönte mindenkinek egész éves munkáját, majd röviden elmondta, hogy a következő évben milyen változások várhatók, valamint azt, hogy még mindig várjuk a szociális foglalkoztatásra vonatkozó feladatmutatót, amely meghatározza hány főt tudunk foglalkoztatni a 2012-es évben. Ezután Bere Károly köszöntötte a jelenlévőket, elmondta, továbbra is azon dolgozik a vezetőség, hogy folyamatosan biztosítva legyen a munka az üzemekben, és mindenkit megkért arra, hogy legjobb tudása szerint dolgozzon. Elmondta mennyire fontos karácsony közeledtével az összetartozás, és kérte, mindenki figyeljen a környezetében az egyedül állókra, az idősekre.

Az évzáró vacsora után élő zene kíséretében, jó hangulatban töltöttük az estét.

2011. december 21.

Képek

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 8

Névnap

Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________



NYERTES PROJEKTJEINK:



http://osveny.hu/images/efop.jpg



Konzorciumban megvalósuló projektek: