Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

Friss hírek




Kerekasztal találkozó

Érdekvédelmi és klaszteres kerekasztal találkozó helyszíne volt 2011. október 5.-én az Alapítvány Klapka utcai Gondozási Központja.

A kerekasztal találkozók célja:
2011. április 06-án elindult a megye foglalkoztatóinak érdekvédelmi és szakmai kerekasztal elnevezésű összefogása. A program 2012. júliusáig tart, támogatója az Ökotárs Alapítvány, célja pedig a civil érdekvédelmi (jelen esetben az állami intézményekkel közös) szerveződés erősödése, illetőleg olyan önerősítő szakmai kerekasztal létrehozása, amely a megyét erős (akár kiemelkedő) szociális foglakoztatási bázissá teszi.
Az Alapítvány részéről házigazdaként Hegedűs Zsolt mutatta be a szervezetet, annak széleskörű tevékenységeit. Ezután intézménylátogatásra került sor, majd a szakmai megbeszélések következtek.
A következő kerekasztal helyszíne: Vésztő

2011. október 6.

képek

 
Számvevőszéki bizottság jelentése

Elkészült a számvevőszéki bizottság jelentése, amely tartalmazza, hogy a foglalkoztatókat milyen sérelem érte és ér jelenleg is a rehabilitációs foglalkoztatás területén.

2011. június 30.

dokumentum

 
Új helyre költözött az Életmód Klub Biharugrán

A biharugrai Önkormányzat által megpályázott sikeres projektnek köszönhetően 2011. június 23-án átadásra került az Ösvény Alapítvány által működtetett biharugrai új Életmód Klub.

A Klub új helyszíne: Biharugra, Damjanich tér 2., ahol még nagyobb színvonalon tudjuk biztosítani szolgáltatásainkat az igénybe vevők részére. Az eddig idősek nappali ellátójaként működő intézmény az új épületben működő Életmód Klubban nagyon sokféle, színes programmal várja nemcsak az időseket, hanem a helyi lakosságot is. Így a jövőben a különböző meghirdetett programjainkra sok szeretettel várunk minden érdeklődőt életkortól függetlenül.

2011. június 24.

képek

 
Farsang a biharugrai Életmód Klubban

,,Közhírré tétetik, a farsangi ünnep most elkezdődik. Ide gyűljön apraja, nagyja, aki most a maskarákat látni akarja! Aki itt van, haza ne menjen, aki nincs itt, az is megjelenjen!"

Eme felhívással 2011. február 24-én került megrendezésre Biharugrán az Életmód Klubban az idősek farsangja, ahol a cél az volt, hogy a farsang népi eredendő hagyományát felelevenítsék, vidám hangulatban búcsúztassák el a telet.

Először a klubtagokból megalakult ,,Nyugi Labor” vidám, mindennapjaikról szóló átköltött népdalcsokorral kedveskedtek a közönségnek, majd ezt követően egy vidám, hangulatos csoportos versenyen mérettették meg magukat a klubtagok, melyet a klub dolgozói szerveztek meg a tagoknak meglepetésként. Végezetül egy cigányos kocsma jelenettel zárták műsoruk, majd egy közös tánccal.

2011. február 25.

képek

 
Karácsonyi műsor a Biharugrai Életmód Klub Idősek Nappali Ellátójában

2010. december 23-án a biharugrai Idősek Nappali Ellátója karácsonyi műsorral zárta az évet.

A Klubot karácsonyi hangulatba öltöztették, hangulatfény, mindenütt gyertyák égtek, így várták a település időseit és a meghívott vendégeket.

A műsort a Klubot látogató idősek és az ellátó dolgozói közösen adták elő. Több vers és ének mellett Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? - című elbeszélését is eljátszották, - s bár utólagos beszélgetésen elmondták mennyire izgultak, - nagyon ügyesek voltak, mindenkinek tetszett az összeállított előadás, gratulálunk a szervezőknek.

A műsor végén Vígh Ilona Biharugra polgármester-asszonya elmondta, mennyire örül annak, hogy az Idősek Nappali Ellátója működik és lehetőséget biztosít arra, hogy a település idős lakói napközben ne egyedül, hanem társaságban, együtt más hasonló korú emberekkel töltsék nyugdíjas napjaikat. Megköszönte az Alapítvány munkáját és azt, hogy az Idősek Nappali Ellátója és a Rehabilitációs Üzem Biharugrán is végzi tevékenységeit, munkát és elfoglaltságot adva így az embereknek.

Ezután Hegedűs Zsolt az Ösvény Alapítvány ügyvezetője köszöntötte a jelenlévőket, elmondta azt, hogy egy-egy ilyen alkalom a bizonyíték arra, hogy érdemes az Alapítványnak ezt a sokféle tevékenységet végeznie. Elmondta azt is, hogy a legfontosabb az év végi hajtás és a karácsonyi készülődés idején a szeretet, az együttlét, az, hogy egy kicsit lassítson az ember, hogy jusson ideje a szeretteire, az elcsendesedésre, melyre ez a délelőtt nagyszerű alkalmat nyújtott.

A Klub vezetőinek sikerült az időseket bevonni az előkészület és az előadás munkáiba is, akik a műsor után saját készítésű süteményekkel várták a vendégeket, közben az Alapítvány képviselői az idősek által készített gipszképeket zsűrizték, majd ajándékozták meg a készítőket.

Az ünnepség végén mindenki az Életmód Klub dolgozói által készített kis jelképes csomaggal térhetett haza.

Képek

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 8

Névnap

Ma 2024. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________



NYERTES PROJEKTJEINK:



http://osveny.hu/images/efop.jpg



Konzorciumban megvalósuló projektek: