FacebookDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

TÁMOP 5.3.8
Megváltozott munkaképességűek alapvető képzése

SAJTÓKÖZLEMÉNY


BEFEJEZŐDÖTT - a megváltozott munkaképességűek képzése

2015. augusztus 31-én befejeződött az Ösvény Esélynövelő Alapítvány TÁMOP-5.3.8-A2-13/1-2013-0006 projekt keretében megvalósított képzése, ahol az Alapítvány rehabilitációs foglalkoztatásban részt vevő munkavállalói (20 fő) „Munkavállaláshoz szükséges alapvető képzésen” vettek részt 6 hónapon keresztül.

A 20 modulból álló képzés célja volt: a munkatársaink tranzitálhatóságra történő felkészítése, azaz a munkavállaláshoz szükséges készségeik kerültek fejlesztésre. A képzés kifejezetten rehabilitációs alapokon nyugvó, a munkavállalást elősegítő, elméleti, valamint egyéni és kiscsoportos interaktív érzékenyítő (gyakorlati) elemeket tartalmazó egységcsomag. A képzés elősegítette a résztvevők személyiségének fejlesztését, stressz- és konfliktus-kezelését, a reális önértékelés kialakítását. Megtanította őket a csoportos munkavégzés törvényszerűségeire, előnyeire, nehézségeire, érzékennyé tette őket egymás eltérő tulajdonságaira. Fejlesztette a beilleszkedés, az alkalmazkodás és az önálló ügyintézés képességeit, viselkedés-elemeit.

TANÚSÍTVÁNYOK ÁTADÁSA:


EGYÉNI BESZÉLGETÉSEK:

KÉPZÉS KÖZBEN:ELINDULT! - a 20 modulból álló képzéssorozat

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány támogatást nyert a TÁMOP-5.3.8.A2-13/1-2013-0006 kódszámú „A leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelése az Ösvény Esélynövelő Alapítványnál” című projekt lebonyolításához. A projekt célja, az alapítványnál foglalkoztatott 20 fő megváltozott munkaképességű személy tranzitálhatóságának javítása, nyílt munkaerő-piacra történő visszavezetésének segítése, aktivitási és foglalkoztatási esélyeik javítása speciális kompetencia- és készségfejlesztés, valamint képzési lehetőségek biztosításával.

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány, mint rehabilitációs foglalkoztatást végző szervezet, fel kell készüljön a tranzitfoglalkoztatás által meghatározott foglalkoztatáspolitikai irányoknak való megfelelésre: dolgozóit a nyílt munkaerő-piac felé kell orientálni és felkészíteni az új kihívásokra.

A program során 35 fő számára készült kompetencia felmérés, ebből 20 fő került be a programba. A 20 modulos képzés 2015. március 02-án indult és 2015 szeptember 01-.ig tart. A képzésen a munkatársaink munkaidőben vesznek részt.

A képzés célja: a munkatársak tranzitálhatóságra történő felkészítése, azaz a munkavállaláshoz szükséges készségeik kerülnek fejlesztésre. A képzés kifejezetten rehabilitációs alapokon nyugvó, a munkavállalást elősegítő, elméleti, valamint egyéni és kiscsoportos interaktív érzékenyítő (gyakorlati) elemeket tartalmazó egységcsomag. A képzés elősegíti a résztvevők személyiségének fejlesztését, stressz- és konfliktus-kezelését, a reális önértékelés kialakítását. Megtanítja őket a csoportos munkavégzés törvényszerűségeire, előnyeire, nehézségeire, érzékennyé teszi őket egymás eltérő tulajdonságaira. Gyakoroltatja és fejleszti a beilleszkedés, az alkalmazkodás és az önálló ügyintézés képességeit, viselkedés-elemeit. A képzés kiegészül személyre szabott egyéni beszélgetésekkel.

A képzés helyszíne: 5525 Füzesgyarmat, Klapka u. 33. az Alapítvány Integrált Szociális Intézménye.

A pályázat lebonyolításához beszerzésre kerültek informatikai eszközök és irodabútorok.SAJTÓKÖZLEMÉNY


 


Névnap

Ma 2024. február 23., péntek, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

Támogatóink


Megváltozott munkaképességű munkavállalók

közreműködésével létrejött termékek.


www.segitovasarlas.hu

ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

______________________________NYERTES PROJEKTJEINK:http://osveny.hu/images/efop.jpgKonzorciumban megvalósuló projektek: