FacebookDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

NFSZK 2020
AZ NFSZK2020 PÁLYÁZAT HÍREI PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

NFSZK 2020

„Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása”

FOGLALKOZTATÁS2020

______________________________________________________________________________

BEFEJEZŐDÖTT az Alapítvány FOGLALKOZTATÁS2020 "Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása" című projektje.

A projekt során Toborzást tartottunk, ahova vártuk a megváltozott munkaképességű személyek jelentkezését. A Toborzó napon a jelenlévők tájékoztatást kaptak a projektről. Ismertetésre került, hogy a 6 hónapos tervezett foglalkoztatás során milyen munkafolyamatok elvégzését szükséges elsajátítani, valamint milyen általános feladatok elvégzése szükséges. Így mindenki információt kapott arról, hogy milyen alapvető elvárásoknak kell megfelelni a projektbe való bekerüléshez, a 6 hónapos foglalkoztatáson való részvételhez.

Beszerzésre kerültek a munkavégzéshez szükséges eszközök.

A Toborzást követően a megjelentek közül kiválasztásra került az a 15 fő megváltozott munkaképességű személy, akik részt vettek az Álláskeresési-, Reintegráló- és Felkészítő tréningeken, majd 6 hónapon keresztül, 2021.07.01-2021.12.31-ig rehabilitációs foglalkoztatásban részesültek az Alapítványnál.

Tapasztalat:

Az elmúlt 15 év alatt végzett rehabilitációs foglalkoztatás során olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy a nyíltpiaci munkáltatók nem minden esetben vannak felkészülve megváltozott munkaképességű személyek fogadására, foglalkoztatására. Azt tapasztaltuk, hogy „nem éri meg” velük foglalkozni, betanítani, kialakítani a megfelelő munkakörülményeket, inkább fizetik a munkáltatók a rehabilitációs hozzájárulást.

Mivel Alapítványunk rehabilitációs üzemeiben már bebizonyosodott, hogy a megváltozott munkaképességű személyeket kis beruházással is hatékonyan bele lehet vezetni a termelői folyamatokba, a készségeket a munkaköri követelményekkel megfelelően össze lehet illeszteni. A megváltozott munkaképességű emberek részfeladatok elvégzésére kiválóan alkalmazhatók.

Eredmény:

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány és a munkáltató partner együttműködésével a projekt eredményeként a 15 főből 8 fő megváltozott munkaképességű személy talált új munkahelyet és helyezkedett így el a nyílt munkaerőpiacon. Valamint 7 fő foglalkoztatását továbbra is biztosítja az Alapítvány 2022. január 1-után is.

Projektünk a civil szféra és gazdasági szereplők hatékony együttműködésével munkáltatói igényekre reagált.

A befejeződött pályázat hozzájárult az Alapítvány egyik alapvető céljához, a megváltozott munkaképességűek fejlesztéséhez, foglalkoztatásuk, munkaerőpiaci reintegrációjuk elősegítéséhez.

Köszönjük a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatását.

2022.01.05.


FIGYELEM!!!! TOBORZÁS!!!!2021.04.10.

Az Emberi Erőforrás Minisztérium döntése alapján támogatásban részesült az Alapítvány FOGLALKOZTATÁS2020 "Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci integrációját elősegítő programok támogatása" című projektje.

Jelen pályázat lehetőséget nyújt az Alapítvány részére, hogy egyik alapvető célját, a megváltozott munkaképességűek fejlesztését, foglalkoztatásukat, munkaerőpiaci reintegrációjukat elősegítése. 14 éve Akkreditált foglalkoztatóként feladatunk a célcsoport munkaerőpiaci integrációjának elősegítése. Nyílt-piaci szereplők szemléletformálása elengedhetetlen.

Alapítványunknak akkreditált foglalkoztatóként alapvető feladata, a rehabilitációs üzemeiben foglalkoztatott megváltozott munkaképességű személyek készség-, és képességfejlesztése, munkaerőpiaci programokba való bevonása, elősegítve így a rehabilitációs foglalkoztatás célját: azt, hogy nagyobb eséllyel tudjanak elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon.

Projektünk megvalósításával is ezen a szemléleten kívánunk változtatni.

Az Együttműködő 2 nyílt-piaci munkáltató igényeire reagálva, velük egyeztetve, igény mutatkozott az általuk végzett tevékenységekhez, olyan szakképzést nem igénylő munkavállalók alkalmazására, akik  a betanított munkánál magasabb szintű, minőségi, figyelmet és precizitást igénylő munka elvégzésére alkalmasak.

Projektünk a civil szféra és gazdasági szereplők hatékony együttműködésével munkáltatói igényekre reagál.

Az Ösvény Esélynövelő Alapítvány és a munkáltató partner együttműködésével a projekt eredményeként 8 fő megváltozott munkaképességű személy talál új munkahelyet.

A 8 fő megváltozott munkaképességű személy munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedése a projekten túlmutató hatást eredményez.


Projektelemek:

1. Toborzás / Kiválasztás

  2. Reintegráló tréning biztosítása 15 fő részére

  3. Felkészítő tréning biztosítása 15 fő részére

  4. Álláskeresési tréning biztosítása 15 fő részére

  5. Eszközbeszerzés a gyakornoki munka végzéséhez

   6. Munkagyakorlat biztosítása 15 fő részére 6 hónapon keresztül

    7. 8 fő elhelyezése az Együttműködő partnereknél


    Megvalósítás időszaka:

    2020.10.01.-2021.12.31.

    A Megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációját elősegítő programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatta.


     


    Névnap

    Ma 2023. március 21., kedd, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

    Támogatóink


    Megváltozott munkaképességű munkavállalók

    közreműködésével létrejött termékek.


    www.segitovasarlas.hu

    ENGEDÉLYSZÁM: SV18-0502-03

    ______________________________    NYERTES PROJEKTJEINK:    http://osveny.hu/images/efop.jpg    Konzorciumban megvalósuló projektek: